IRE

JUF:S PRAKTIKANTVERKSAMHET, IREIRE loggan

IRWE, som är en förkortning av International Rural Work Exchange, startade 1985. De första praktikanterna i IRWE-programmet åkte ut 1986. Senare bytte IRWE namn till IRE, International Rural Exchange.

Organisationen som sådan är ung men organisatörerna har en mångårig erfarenhet av internationellt praktikantutbyte från andra utbytesprogram t.ex IAEA, Young Farmers och Rural Youths.

 

Varför ska jag resa med IRE/JUF?

Räkna med att det är svårt att få arbetstillstånd om du inte reser med en organisation. Vi kan dessutom hjälpa dig med allt det praktiska, vi och organisationen finns till hands under hela din vistelse och kan hjälpa dig om det behövs. Vi arbetar med värdar som vi vet fungerar väl och kan även ge dig möjlighet att träffa andra i samma situation.

Tänk på att du endast får arbetstillstånd för den gård som du har blivit placerad på. Att

arbeta någon annanstans kan innebära att du förlorar ditt arbetstillstånd och hindras från att besöka landet igen.

 

Våra huvudsakliga samarbetspartners

USA

* CAEP (Communication for Agriculture Exchange Program) är vår huvudpartner i USA. CAEP är en LRF-liknande organisation som tidigare samarbetat med IAEA. Erbjuder det mesta inom lantbruk.

* MAST är ett program som drivs av University of Minnesota. Detta program erbjuder en

kombination av praktik och studier på universitetsnivå. Här finns möjligheten att delvis

finansiera vistelsen med svenska studiemedel.

* EI (Experience International) erbjuder lite mer annorlunda praktik till exempel inom skog, turism, fiske, miljö och naturvård.

 

Kanada

IRE – International Rural Exchange. IRE har startats av personer som tidigare varit involverade i IAEA:s utbyte. I Kanada finns främst gårdar med spannmålsodling.

 

Australien

IRE – International Rural Exchange.IRE i Australien har liksom IRE i Kanada startats av personer tidigare verksamma inom IAEA.Här finns många olika slags gårdar.

 

Nya Zeeland

RENZ – Rural Exchange New Zealand.RENZ drivs av en lantbruksresebyrå. De kan erbjuda de flesta slags gårdar.

 

Det finns möjlighet att åka som trainee till andra länder än de som nämnts ovan.

 

Kontakta oss för mer information!

Kontaktuppgifter JUF